Fanoušek Derrena Browna

Fanoušek Derrena Browna

Příspěvekod Encaustic » sob 05. pro 2009 1:41:24

Zdravím všechny mentalisty :-), K

Právě čtu knihu "Magie a manipulace mysli" anglického iluzionisty Derrena Brovna a řada technik používaných Patrikem Jane v seriálu Mentalista je v knize poměrně podrobně vysvětlena. Doporučuji!
S přáním, aby vám bylo vše k dobru, KajaK
Encaustic

Re: Fanoušek Derrena Browna

Příspěvekod Kuba » pon 07. pro 2009 20:49:27

Zatím jsem viděl některá jeho videa a docela si to dává, by mě zajímalo z kolik procent je to fake, ale i kdyby z půlky, tak je to furt dobrý :) Jeden krátký článek už jsem o něm na webu thementalist.cz kdysi psal...
Kuba
Administrátor

Příspěvekod Encaustic » stř 09. pro 2009 9:55:48

Také bych řekl, že je to tak 50 na 50, používá psychologické i iluzionistické triky, ale hlavně vydává jedno za druhé, čímž odvádí pozornost jinam a mate "diváka" velmi úspěšně, K
S přáním, aby vám bylo vše k dobru, KajaK
Encaustic

Příspěvekod LachimCZ » pon 14. pro 2009 23:14:00

Tak pánové , ja jsem také velký fanoušek Derrena Browna . mam o nem zjistene snad vse co jde . A můžu vám říct , že o žádne "fake" nejde . Samozrejme se nemusime bavit o tom ,ze v poradech Browna byly pouzity jen triky co mu vysly a šikovná režie a střih udělali také své a už vůbec není pochyb , že si tento pořad své ovečky od začatku snažil navést na tu spravnou sledovaci vlnu , aby to všechno z plna hrdla hltaly . Každopádně tam ale neprobíhá žádne nacvičené divadlo , protože je to hlavni prvek cim si dlouhodobe Derren Brown buduje renome a neni to hlupak ktery by si to takhle blbe zkazil . The Mentalista ocenuji hlavne tim , ze se z velke casti snazi drzet pravdy a Patrick Jane je v podstate takova kopie Browna ( ikdyz opravdu nevim jak to vzniklo ) a neni to jen blba pohadka co se snazi vsem zalibit . Tento serial ma urcitou uroven a proto mě velice baví se na něj dívat .
LachimCZ

Příspěvekod KajaK » pon 04. led 2010 16:50:50

Souhlasím s Lachimem CZ, že nejde o předem připravené a režírované divadlo s herci, všechny akce Derrena jsou sice dokonale promyšlené, ale jsou "live" s prvky náhody, kouzlem nechtěného atd....
Jde však o to, že běžný ("neinformovaný") člověk není schopen rozpoznat co je iluze, co psychologický trik, co kombinace obou, co "mylná" reakce jeho mozku, což je nejčastější případ. Divák a/nebo účastník akce prostě má pouze minimální nebo žádnou šanci "obrany" proti manipulaci, nechá se "vést" a dobrovolně manipulovat, jeho smysly i mysl (software v mozku) ho šálí, podléhá iluzím a je překvapen výsledkem. K
KajaK

Příspěvekod Jam3es » sob 06. bře 2010 18:41:10

Také se mi líbí Derrenovy triky, ale samozřejmě se může stát že nějaké nepovedené scény jsou vystříhány.. na tom nic není... a i kdyby nebyly, tak si zkuste představit, že jdete po ulici s nákupem a najednou vás zastaví cizí charismatický chlápek s dlouhým černým kabátem, o kousek dál vám do obličeje míří kamera k tomu divný chlápek co drží mikrofon, všichni na vás civí co z vás vyleze... to bezpochyby dělá svou práci a ještě k tomu když má Derren talent... není šance. Ono je to určitě něco jiného než když řekněme "normální člověk" zastaví jiného "normálního člověka" a snaží se ho nějak zmanipulovat...
Jam3es

Příspěvekod Mentalist » pát 09. črc 2010 11:04:44

No, ale často krát sa to točí aj so skrytou kamerou ;)

Naposledy oživil Anonymous v pát 09. črc 2010 11:04:44
Mentalist

Zpět na Mentalismus a další vědy